Reilun kaupan viikkoa vietetään 19.-25.10

Reilun kaupan viikkoa vietetään joka vuosi viikolla 43 eli vuonna 2020 kampanjaviikko on 19.–25. lokakuuta. Reilun kaupan viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia suomalaisia Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa.

Tämän vuoden kampanjaviikon teemana on kestävä talous. Teeman ympärille on luotu alku- ja loppupään tuottajan yhdistävä Reset the Biz -konseptin. Reset the Biz on Reilun kaupan uusi digitaalinen alusta, jossa raaka-aineiden tuottajat sekä raaka-aineiden jalostajat ja käyttäjät verkostoituvat. Mitä tapahtuu, kun kahvipapujen viljelijä Boliviasta ja barista Suomesta laitetaan yhteen? Entä mitä syntyy, kun eteläafrikkalainen viininviljelijä ja suomalainen viiniasiantuntija pääsevät keskustelemaan? Rezet the Biz -workshopeissa ammattilaiset ympäri maailmaa pohtivat, mikä olisi Reilun kaupan oikea hinta ja millaista on kaupankäynti ideaalimaailmassa. Lisäksi kaikilta osallistujlta kysyttiin, millaisen ihmisoikeuksia ja ympäristöä kunnioittavan yrityksen he perustaisivat puhtaalta pöydältä, jos kaikki olisi mahdollista. Lopputuloksena syntyi uuden talouden manifesti – entistäkin reilumpi kauppa.

Tutustu konseptiin ja mielenkiintoisiin materiaaleihin täällä ja seuraa viikkoa somessa #resetthebiz #reilukauppa #reilunkaupanviikko

Teemaviikon yhteistyökumppaneina toimivat yritykset, Reilu kauppa ry:n jäsenjärjestöt sekä monet seurakunnat ja korkeakoulut.