ONKO SINULLA KEMIKAALIMYYTTEJÄ? Haluatko ratkaista ne?

”Kaikki tuotteet markkinoilla ovat etukäteen tutkittuja, testattuja ja turvallisia. Kemikaaleja suitsitaan tiukalla lainsäädännöllä, joten ne eivät voi aiheuttaa minkäänlaisia terveys- tai ympäristöhaittoja.”  

”Ilmastonmuutos on paljon tärkeämpi asia ratkaista kuin ympäristön kemikalisoitumiseen ja haitallisiin aineisiin ei tarvitse sen kummemmin keskittyä.”            

Turun ekotuki sekä Turun ammattikorkeakoulu valmistelevat ekotukihenkilöille suunnattua, haitallisiin aineisiin ja niiden vähentämiseen keskittyvää koulutusmateriaalia. Materiaali tulee keskittymään esimerkkien kautta siihen, millaisia vaarallisia kemikaaleja erilaisissa tuotteissa saattaa olla ja kuinka haitallisien aineiden kuormitusta voidaan vähentää niin kotona, kuin työympäristössäkin.

Materiaalit koostuvat muun muassa lyhyistä luennoista, podcasteistä sekä videoista ja materiaalia tullaan julkaisemaan ekotuki.fi –sivustolla vuoden 2020 aikana.  Koulutusmateriaali tulee olemaan vapaasti hyödynnettävissä ekotukihenkilöiden koulutuksissa.

Huhtikuussa 2020 Turussa järjestetään haitallisiin aineisiin liittyvä ekotukihenkilöiden työpaja, jossa murretaan esimerkiksi edellä mainittuja kemikaaleihin liittyviä myyttejä, testataan koulutusmateriaaleja sekä mietitään yhdessä, kuinka kemikaalikuormaan voidaan vähentää.

Seuraa ekotuki.fi –sivustoa, niin pääset ensimmäisten joukossa tutustumaan kemikaalimyytteihin ja koulutusmateriaaleihin. Materiaalia lisätään sivustolle sitä mukaa kun sitä vuoden 2020 aikana valmistuu.

Ekotukihenkilöille suunnattu haitallisiin aineisiin keskittyvä materiaali julkaistaan osana Interreg Baltic Sea Region rahoitusohjelman rahoittamaa NonHazCity 2 yhteistyöhanketta.

 

Lisätiedot: Annan Lilja (anna.lilja@turku.fi) & Hannamaria Yliruusi (hannamaria.yliruusi@turkuamk.fi)