Itämeripäivä lähestyy!

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Tänä vuonna Itämeripäivää vietetään torstaina 26.8. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Itämeripäivään voi osallistua monella tavalla, kuten tekemällä konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi, osallistumalla Itämeripäivän monipuolisiin tapahtumiin tai vaikkapa järjestämällä oman Itämeripäivän tapahtuman. Itämeripäivän viikolla ekotukihenkilöille järjestetään myös omaa koulutusta Itämeren suojelusta.

Ekotukitoiminta haastaa kaikki Suomen ekotukihenkilöt toimimaan Itämeren puolesta! Itämeripäivän teoista voi viestiä sosiaalisen median kanavissa tunnuksilla #itämeripäivä #ekotukitoiminta #ekotukihenkilöt. 

Tutustu Itämeripäivän ohjelmaan ja löydä oma tapasi osallistua: www.itameripaiva.fi