6.-15.5. juhlistetaan pyöräilyä!

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 6.-15.5. Pyöräilyviikolla halutaan lisätä pyöräilyä ja viestiä siitä, kuinka hieno menopeli pyörä on. Tänä vuonna pyöräilyviikon teemana on turvallinen pyöräily. Turvallisuuden tunteella on iso vaikutus siihen, valitseeko liikkumisvälineeksi pyörän. Pyöräilyn lisäämiseksi olisikin tärkeää kiinnittää erityistä huomiota pyöräilyväylien suunnitteluun, esimerkiksi muiden ajoneuvojen seassa ajamista ei koeta turvalliseksi.

Pyöräilyviikko on täynnä erilaisia tapahtumia ja teemapäiviä. Muun muassa kaupungit ja järjestöt järjestävät erilaisia tempauksia pyöräilyviikon ohessa aina pyöräparaateista pyöräpiknikeihin. Kannattaa tutustua oman kaupungin tarjontaan ja lähteä mukaan. Tänä vuonna eri teemapäiviä on 10.

6.5. on kaupunkipyöräpäivä, ja silloin juhlistetaan kaupunkipyörien hienoutta. Kaupunkipyörä on suosittu tapa liikkua nopeasti paikasta toiseen kaupungissa.

7.5. Pyörä kuntoon -päivänä on hyvä arvioida kaipaisiko oma pyörä huoltoa. Hyvin huolletulla pyörällä on mukavampi ja turvallisempi ajaa.

8.5. teemana on perhepyöräily. Silloin voi vaikka suunnata yhdessä rennolle pyöräretkelle ja nauttia kevään tulosta.

9.5. on sähköpyöräpäivä. Sähköpyörien suosio on räjähtänyt viime vuosien aikana, eikä ihme. Sähkön avulla jaksaa pyöräillä pitkiäkin matkoja.

10.5. mennään pyörällä töihin. Työmatkapyöräily on mitä mainion tapa hyödyntää työmatkat liikuntaan. Aamu alkaa reippaasti ja samalla tulee kohotettua kuntoa. Ei mene aika hukkaan ruuhkissa istumisessa.

11.5. poljetaan pyörällä kouluun. Silloin voi opastaa lapsia turvalliseen pyöräilyyn ja ylipäänsä pyöräilyn hauskuuteen.

12.5. on pyörällä treeneihin -päivä. Pyöräilemällä urheiluharrastukseen saa mukavasti alkuverryttelyn tehtyä ja treenien päätyttyä loppuverryttelykin tulee kuin itsestään. Toki pyörällä kannattaa matkustaa treeneihin kuin treeneihin, oli kyse sitten mistä tahansa harrastuksesta.

13.5. kannattaa ostoksilla käynti hoitaa pyörällä. Pienemmät ostokset saa hyvin reppuun tai sivulaukkuun. Pyöräilemällä kauppaan saa mukavasti hyötyliikuntaa ja taas kunto kasvaa.

14.5. on pyörämatkailupäivä. Pyörämatkailu on varsin suosittua Suomessa. Pyörämatkailupäivänä voi vaikka alkaa suunnitella omaa pyörämatkaa ensi kesäksi.

15.5. pyöräilyviikon viimeinen teemapäivä on Pyörällä kaiken ikää. Ikäihmisille pyöräily on sekä hyvää liikuntaa että tapa kulkea itsenäisesti. Pyörällä pääsee sinne, minne ei välttämättä kävellen helposti pääsisi. Pyöräilyyn ei myöskään tarvita ajokorttia.

Mukavia pyöräilyhetkiä!