Näin vältät ruokahävikkiä myös jouluna

cake-1914463_1920_pixabaySuurin osa yksittäisen kuluttajan ympäristö- ja ilmastovaikutuksista syntyy asumisesta, liikkumisesta ja ruoasta. Ruokaan liittyvillä valinnoillamme on suuri merkitys, sillä runsas kolmasosa ympäristö- ja ilmastovaikutuksistamme syntyy kuluttamastamme ravinnosta. Suomalaisissa kotitalouksissa heitetään vuosittain ruokaa roskiin yhteensä 120–160 miljoonaa kiloa, joka vastaa noin 7800 rekka-autollista ruokaa. Jos ruoka päätyy roskiin, ruoan tuottamisen, kuljettamisen ja valmistamisen aiheuttamat päästöt ovat syntyneet turhaan. Erityisen paljon ruokaa päätyy roskiin juhlapyhinä, kuten jouluna. Ruokahävikkiä on kuitenkin helppo välttää pienillä teoilla ja suunnittelulla. Katso WWF:n vinkit joulunajan ruokahävikin välttämiseen täältä. Mikäli joulupöydästäsi löytyy joulukinkku, muistathan ettei paistinrasvoja saa kaataa viemäriin vaan ne kannattaa kierrättää uusiutuvaksi polttoaineeksi. Kurkkaa rasvojen keräyspisteet ja lisätietoa täältä.

Ekotuki toivottaa herkullista ja hävikitöntä joulua!