Earth Hour 19.3.2016 kello 20.30–21.30

Tulevana lauantaina vietetään Earth Hour –tapahtumaa, jonka aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Suomessa tapahtumaa juhlitaan teemalla maailman suurin kynttiläillallinen. Teeman tarkoituksena on herättää keskustelua ruuan ilmastovaikutuksista.

Ihmisen ilmastovaikutuksista noin viidesosa muodostuu ruuasta. Alkutuotanto aiheuttaa 60 prosenttia ruuan ilmastovaikutuksista. Suurin osa ilmastovaikutuksista liittyy eläinperäisen ruuan tuotantoon, sillä lihan, kananmunien ja maitotuotteiden tuotantoon tarvitaan aina rehuksi kasvatettuja kasvikunnan tuotteita. Helpoin tapa vaikuttaa ruokavalionsa ilmastovaikutuksiin onkin korvata osa lihasta kasviksilla. Parhaita vaihtoehtoja ovat kaudenmukaiset kasvikset ja kestävät kalakannat kuten suomalaiset järvikalat.

WWF Suomen ruokaoppaasta sekä kalaoppaasta löydät lisätietoja vastuullisesta ruuasta.

Ylen juttu: Pitääkö liha poistaa lautaselta?

wwf_earth_hour_005_netti